Ett liv värt att leva

Sitter och tentapluggar med tända ljus, en kopp nybryggt kaffe och bara myser i höstvädret. Har Enya som bakgrundsmusik och bara njuter, njuter av det underbara liv jag har. Njuter av den fina lägenheten som jag och min underbara sambo bor i, njuter av tanken att jag har en underbar pojkvän till sambo, njuter av våra underbara katter till kelgrisar. Kort sagt är livet värt att levas.

Igårkväll hade vi, ett tjej-gäng te-mys med rosa tema. De som ville bakade något med detta tema. Jag och "mitt tjej-gäng" plugga tillsammans samtidigt som vi bakade bröstmuffins. Det var ju bröstgalan igårkväll så vi tänkte hylla detta med våra muffins. Så dessa åt vi sedan på te-myset med massa andra rosa godsaker som polkamaräng med mintsmak, chokladkaka med hallon och blåbärsglass (hemgjord), äppelkräm, kanelbullar, rosa rattar, gesha och massa rosa godis! Vi hade det jätte trevligt, ett blandat gäng med tjejer, några man känner, några nya ansikten.
Så idag var det fettförbränning på hög nivå på crosstrainern för att göra sig av med alla dessa kalorier från igår.

Ciao!

Amstaff eller staff?

Längtan börjar bli olidlig efter en trogen vän vid min sida. Jag vet att det kommer bli massa arbete och tid för att det ska bli så bra som möjligt. Men jag vet att jag är beredd att satsa, att ge den tid som krävs!

Dock så kommer det än dröja innan jag kommer kunna skaffa hund, jag vill veta att jag har mitt på det torra med jobb och så. Men jag vet redan vilken typ av hund jag vill ha:

American staffordshire terrier ( Amstaff)



Eller en Staffordshier bullterrier (Staff)




Kan man annat än bli kär i dem!

Det som är skillnaden mellan en Amstaff och en staff är att Staffen har kortare ben och är mer kompakt än Amstaffen, Som en liten minigris alltså. Men annars s¨å är de rätt lika i beteende och lynne.

Jag vet att dessa raser anses av många vara "kamphundar" men dessa människor är outbildade och ej pålästa och vet inte alls vad de pratar om! Dessa raser är väldens bästa familjehundar och älskar barn! Som jag läste på en sida om Amstaff så släpper de gladligen in en imbrottstjuv då det faktiskt är en människa som de älskar!

Man kan göra vilken hundras som helst till "kampund", det är helt och hållet upp till ägaren hur den behandlar hunden! En snäll labrador kan oxå bli ett monster.

Ska man införa någon lag så är det inte att förbjuda dessa raser som kommer göra det bättre, snarare att införa bättre kontroller av djur och ägare med register och kasnke till och med införa "hundkörkort" som man måste gå teoriutbildning samt praktisk utbildning för att få ha hund!

Peace!



RSS 2.0