Att jobba innebär fint väder!

Det slår aldrig fel! Nu är det 3:e eller 4:e helgen i rad som jag och Elias jobbar som det kommer vara sjukt fint väder och varmt. Och de helger som vi är lediga är det kallt och mulet. Det känns inte rättvist! Men samtidigt så är det skönt att det är fint väder när man jobbar, är så mycket lättare att gå upp på morgonen då och man är gladare och piggare under hela dagen. Om det är så som väderprognosen lovar att det ska vara fiont väder till helgen så ska vi cykla till jobbet. Det tar ca 30 min att cykla samma tid som det tar med bussen. Dock så har vi hittat en buss från brunnsbo torget som bara tar 5 min till jobbet. Dock så måste man cykla till den busshållsplatsen i 5 min och så måste man gå från den busshållsplatsen i ca 10 min för att komma till lokalen. Men ska man ta bussen känns det som ett bättre alternativ än det förra som tog 30 min i bussfärd.




Sista tentan för terminen idag, sen är det sommarlov! Kommer vara ledig i ca 3 veckor med en jobbhelg. Kommer att åka upp till Stockholm under 5 dagar och träffa familj och vänner samt att ta en mini semester på världens bästa lyxhotell: hemma hos mamma och pappa. Vi ska även gå på brorsonens Williams dop. Ska bli trevligt och mysigt. Efter det verkar det som att det väntas biljard och öl med päronen på en lokal biljardklubb som vi är medlemmar i.

 

 


Study and the city!

OBS! Skre vs igår förmiddag!

Jag skulle inte riktigt vilja kalla mitt liv för "sex and the city" snarare "Study and the city" om man vill komma på en egen verision av det. För det är vad mitt liv mycke kretsar krig just nu. Det sociala livet hör ihop med "city", det vill säga vännerna och pojkvännen och livet utanför pluggandet. Nu är det ca 1 år kvar som man verkligen kan njuta av studentlivet, sen väntas verkligheten! Det känns så sjukt overkligt att det bara är ett år kvar!

Men nu ska jag inte tänka på det, måste få njuta av det här nu! Idag ska jag till hammarkull karnevalen med några vänner för att njuta av de många kulturer som finns där samt dricka öl o äta god mat! Sen är det melodifestivalen som väntas med goda vänners sällskap!

Sönda väntas plugg, för på måndag är det tenta! Men söndag är inte bara allvar, vi ska även åka till ikea och köpa två fotöljer till våran lounge på balkongen! kommer bli sjukt mysigt! Bilder kommer!




Öka takten sista kvarten!

Så är det bara en måndag och en tenta kvar innan sommarlovet. Hur gick det till!? Plötsligt är sommaren här! I alla fall om man tittar på kalendern och växterna ute, men fan inte temperaturen! 13 grader! Det ska vara minst 23 grader! Det är sånt här som får en att verkligen vilja åka söder ut för att hitta den sköna värmen. Man vill jue kunna använda sina nyinköpta sommarkläder utan att frysa häcken av sig!

Appropå sommarkläder så var jag och 6 tjejer till och såg "Sex and the city 2" igår på bio. Gud vad man blir inspererad till att klä upp sig och göra sig fin samt att gå i klackskor även på vardagar. Men det är i en hollywoodfil som vi ser detta i, inte i en liten lägenhet i Göteborg. De går omkring i minst 10 cm klackar hemma, även om de bara ska gå upp på toa! Dessutom har Carie på sig ett sjukt långt släp hemma när de bara ska titta på film i sin soffa! Det är inte så troligt att man orkar göa det. Men ändå! Man blir sjukt sugen och vill göra sig fin och så. Sen kommer det till det ekonomiska, de har obegränsat med pengar jag har sjukt begränsat med pengar! Men det går att se lyxig ut med enkla medel, har jag kommit på. "Less is more" är det som gäller. Har man på sig ett snyggt halsband behöver man inte örhängen till, och vise versa. Har man ett snyggt linne eller klänning ska man inte sno uppmärksamheten från den genom stora smycken, men har man en enklare dress på sig så kan man använda iögonfallande smycken för att lyxa till sig.

Men jag saknar ett riktigt sex and the city gäng. Där man kan berätta allt! Jag har många bra vänenr här nere men inte riktigt det där lilla extra känner jag. Men vi har det jätte trevligt och kul ändå vår lilla grupp som vi har blivit. Synd att vi kommer att splittras om ett år då jag och en till kommer troligtvis att flytta till fåra hemorter som vi kommer ifrån.

Men nu måste jag pluga, har en inlämning som ska in idag samt en tenta på måndag!


Regn, regn, regn...

I helgen bär det av till kalmar och bo på en biodynamisk bondgård. Det ska bli jävligt kul. Det är Elias vän vi ska hälsa på samt hans familj som han känner väldigt väl. Bara hoppas att min allergi inte gör sig för mycket besvär med att irritera mig!

Igår var vi och lämnade katterna till en granne här i huset som ska passa dem över helgen medans vi är borta. Vi satte upp lappar i portarna och det var faktiskt en hel del som hörde av sig! Det finns vänliga människor på denna planet, jag som nästan hade tappat hoppet!
Det känns otroligt tomt utan dem, saklnar deras spring och kurrande. Curry brukar krypa under täcket på morgonen när klockan ringer och vill kela. Det saknade jag nu! Och igår kväll saknade jag att ha dem i soffan när vi satt och spelade.

Men på söndag får jag se dem igen. Hoppas de har det bra nu och att det går bra för paret som passar dem och att de inte blir för avskräkta efter att de ha passat dem. Jag tror att det kan ligga till så att tjejen vill passa katterna för att övertala killen till att de ska skaffa katt. Bara hoppas att det går bra för dem nu så att de kan skaffa katt sedan.

Nä nu ska jag göra iordning mig det sista för att sitta på ett tåg i 4 timmar! dock så sitter vi i 1:a klass iaf!


Fästingsattack!

Årets första fästing är plockad, på Chilli. Och jag måste få berömma honom, han var så jävla duktig när vi försökte ta bort den under hans haka. Inte nog med att vi höll i honom i ryggläge i mitt knä, vi böjde bak huvudet på honom o höll fast det samt att vi drog med pincett för att få bort festingen. Han satt helt stilla, sa inte ett ljud! Så jävla snäll katt, helt underbar! Så han fick lite skinka som beröm, hans favorit godis.

Så med denna fästingmission kom jag på att det finns saker med sommaren som man kan hata! Fästingar e fan den värsta, det är rent hat när det gäller dem. Sen har vi alla myggor, de e inte trevligade heller. De kan fan förstöra en mysig sommarkväll om man sitter ute i det fria. getingar och hummlor är inte lika farliga men jag hade kunnat klara mig utan dem. Sen kommer min ljusa hy in i bilden, jag bränner mig väldigt lätt, så solbränna kommer som nr 4 på lisstan.

Men Chilli är inte bara duktig han är en förjävlig "mars-katt", han kan stå i flera timmar och jama samt krafsa på dörren för att han vill ut, och han ger sig inte. När vi ska sova, när vi har gäster och när vi ska plugga då ska han vara som jävligast. Vi släpper ut han och då lägger han sig och rullar i farstun, men jag tror att han behöver komma ut mer, han kanske skulle trivas som utekatt. Men det är så svårt att ha honom som det när man bor på 5 våningen i ett område där man inte känner grannarna. Men han har det nog bättre än många andra katter har ändå. Så för att lätta mitt samvete något försöker jag gå ut med katterna flera gånger i veckan.

Men nu är det bed-time! Jobb imorron igen!


Bra vecka!

Idag har det varirt en väldigt bra dag måste jag säga. Det börjar med att jag och Elias dricker kaffe och läser dagens GP i sängen i en hel timma! Så lillgammalt men så mysigt. Sen lite stros och disk för att sedan åka in till biblioteket för att låna en bok om ledarskap. Där möter jag upp Emelie för att ta en glass i solen. Lite kallt men ändå mysigt. Tyvärr så tappar Emelie halva sin glass som hon så hjärtligt skänkte till fåglarna. Sedan strosade vi längs med Avenyn för att sedan skiljas vid domkyrkan. Väl där möter jag upp Jonna på Friskis & svettis för att träna ett medelpass. Sjukt peppad blev jag när man har någon man känner med sig.

Efter det bar det hem för att göra iordning sig, för jag skulle iväg och köpa ett "brick-bord" från blocket. Efter det sedan var det bara hem och lämna det för att åka iväg igen till Coop. Där handlar jag räkor och vitlöksbröd med tillbehör för att mysa mysa med lite vitt och räkor när Elias kommer hem.

Så nu sitter jag här och väntar på honom och känner mig jävligt effektiv för dagen. Måste bara skriva att jag är jävligt nöjd med mig själv denna vecka. Började med att jag på måndagen kör ett jävligt tufft indorvalkingpass, tisdagen har vi ett aktivt pass i skolan i tre timmar, igår körde jag ett medelpass precis som idag. Följande två dagar blir det ingen träning tror jag, men på söndag ska jag köra ett medelpass efter jobbet är planen. Mår jävligt bra med denna träning, hoppas det får fortsätta så här, det behöver jag, det vill jag verkligen!

Jag vill inte säga att jag är tjock men jag vill inte heller säga att jag är smärt och smal. Jag kommer aldrig få den kropp som alla snygga och sexiga kändisar har, jag är inte skapt så helt enkelt. MEN jag kan få en mer smärt och snygg kropp, det är det jag vill uppnå.

Amore

Nu jävlar!

Skjut aldrig upp det du hinner och kan göra idag OCH inte tar mer än 5-10 min till morgondagen. Månste lära mig att ta tag i saker redan från början! Händer ofta att jag fastnar vid fel saker och gör inte det som var tanken. Men nu jävlar så ska jag fan med ta tag i mig själv och inte skjuta upp saker o ting!

Första prio; Inte fastna på facebook eller gå in där mer än tre gånger per dag.
Andra prio: Att inte skjuta upp träning utan prioritera träning
tredje prio: Se till att plugga i tid!

Sen har jag massa andra saker som jag måste ta tag i men det orkar jag inte ta upp här.

Något som jag känner att jag verkligen måste ta tag i är "beach 2010-kroppen". Känner att jag har förfalligt något under vintern o inte tränat som jag ska. Måste omvandla lite fett till muskler och få en fastare kropp igen. Måste tänka på vad jag äter o dricker samt komma igång med träning minst tre dagar i veckan, ordentlig träning samt en o annan mjuk träning som promenader och cykling.

Jag går jue kost o friskvårds programmet så det ska väll inte vara något större problem egentligen. Det gäller bara att ta tag i det och se fram emot det. Jag ser fram emot träningen och tycker det är roligt, men det finns så mycket annant som är roligt oxå som träningen tar tid ifrån. Men det är bara att avsätt tiden som behövs! Egentligen vill jag börja jogga igen men jag har två dåliga bortförklaringar till detta, 1: jag har inga bra skor och måste därför köpa mig ett par men kommer aldrig iväg o gör det för det finns så mycket annat roligt att lägga 1500 kronor på, 2: det finns ingen bra löprunda här, vill helst springa i skog för att lindra mina leder då jag e ganska tung i kroppen.

Så mitt mål med att "beach 2010-kroppen" är egentligen att ett par jeans som jag precis får på mig ska jag kunna ha på mig och att det ska sitta bekvämt på mig. Ingen vikthysteri, bara känna mig mer bekväm i kläderna!


RSS 2.0