en tanke...

Jag har en tanke om att man förenas med alla man älskar och har älskat livet efter det här. Och att man ser de man älskar på det sätt som man vill minnas dem. Jag tror och jag hoppas att det är så här, att man lever vidare någon annanstans med sina nära och kära, människor som djur men även platser som man har kär. Man lever vidare med sina minnen, sina lyckliga minnen.

Med denna tro och hopp kommer jag bära med mig resten av livet för att kunna lättare ta farväl av de som går vidare, för jag kommer att träffa dem igen. Även då det är tid för mig kommre det vara lättare för jag vet att jag då kommer att återförenas med de jag älskar.

En liten tanke som jag behövde skriva...Ett sätt för mig att bearbeta min sorg efter en förlorad kärlek och vän. Vi kommer att ses igen min kära Amiga.

Vila i frid min kära Amiga



Igår lämnade Amiga oss för att leka vidare i katthimlen. Hon blev två år gammal. Vi fick glädjen att ha Amiga som vår katt i ca 1,5  år där vi har busat och kelat massor. Amiga kommer alltid vara min första lilla bäbis. Föralltid älskad och saknad!
F  2008-03-15
D 2010-03-22


Ett litet steg närmre resan!



Ska man resa så ska man resa med stil tycker jag. Mitt senaste inköp är en kabinväska i sebra skrud. Hur snygg är inte det! Tänk er när man kommer ner till kreta med sommrig outfit! Gud vad jag längtar! Om ni inte känner igen märket eller har sett den här väskan tidigare kan ni aldrig gissa var jag köpte den eller hur mycket den kosta!


Grannarna som bor i Ekbacka

vi har blivit ett litet gäng gär på Ekbacka som träffas och hittar på saker lite titt som tätt. det kan vara allt från monopol och tv-mys till bowling och storslagna fester! Det är hur härligt som helst! Vill alltid ha sånna grannar. Men hur trolg är det att dit man sedan flyttar kommer finnas denna gemenskap o vilja att umgås? Det är som att dit vi sedan kommer att flytta kommer bli ett steg in i den riktiga vuxenvärlden där lek o stoj inte får plats. Alla kommer ha olika intressen o kanske familjer som tar tid. Det kanske inte finns samma behov där att vara vänner med grannarna och hita på saker med dem. Men jag tror att jag kommer bli en sån granne som vill vara vän med alla grannar o kunna fika och hitta på saker med.



Appropå hitta på saker o festa. Imorron ska vi ha klassfest och det är jag som sett till att det äntligen ska bli av. Men får man nå respons!? Nej! Alla sitter som ugglor o glor när jag frågar vilka det e som kommer o om de hittar hit eller om det e nån som kommer ta med sig nå snacks. Detta tycker jag är jätte tråkigt, för jag känner verkligen inte de andra tjejerna i klassen som jag inte umgås med. Detta på grund av att klassen är uppdelad i mindre grupper som man knapt kan komma in i för att prata lite. Så typiskt tjejer! Är verkligen trött på det!

Men nu ska jag återgå till min hemtenta! Detta var bara en liten uppvärmining för att kunna skriva massor på tentan!



Sommar, sommar, sommar

Härliga sommartider börjar närma sig med stormsteg! Man blir bara sugen på att handla massa vår- och sommarkläder när solen skiner ute! Helt underbart är det. Satt häromdagen i solen med Emelie och vi såg en tjej gå förbi med pumps och uppvikt byxa så att anklarna syntes. Det är vårfeeling!

Nu har jag börjat massera folk på min massagebänk och det gå riktigt bra. Det är riktigt myssigt och avkopplande att massera. Men nu längtar jag mest till att få massera hemma i stockholm. Det är trots allt mamma som har bekostat denna massageutbildning och då ska hon få massa massage! Med tanke på att en vanlig massage kan kosta ca 500 kr så innebär det att hon har ca 5 ggr massage upp på mig. Men hon har jue säkrat massa massage i framtiden då jag kommer kunna massera henne massor.

När jag sedan ska börja massera på riktigt så kommer jag ta ut ett "kompis"-pris för det,200-300 kr för en helkroppsmassage känns rimligt. Vill man bara ha halvkropp så får det väll bli 150 kr kanske. Måste jue få igen pengarna som jag lagt ut på bänken. den var inte så billig heller.

Men nu ska jag göra iordning mig för seminariet idag! Chao!


Nästintill en diplomerad massör!

Kan inte riktigt fatta det, det är hur cool som helst! Inte för att det var särskillt svårt, men ändå. Jag är snart en diplomerad massör...nu är jag bara massör, kan man säga. Utbildningen är klar, nu ska jag bara svara på några enkla frågor och massera 10 st, sen har jag mitt diplom.

Men det stannar inte där, för jag tänker nog gå en till kurs inom ett år där jag lär mig om triggepunkter. Sen så ska jag gå med i ett massageförbund och då blir jag certifierad massör! Det är stort! Dock så finns det ett till cert man kan ta men är mycket svårare. Men företag vet inte riktigt skillnaden mellan cert och cert så de ser bara att jag är certifierad! Mycket bra!

Så ikväll ska jag massera mitt första offer, Elias. Vi ska ha en riktigt mysig kväll med tända ljus och jag ska få prakticera mina kunskaper ordentligt! Sen imorron ska jag massera två klasskamrater oxå! Jag ser bara hur diplomet kommer närmare och närmare!

Jag tycker det här med massagen är riktigt intressant! Jag har nog hittat nått som verkligen är min grej. För när man väl masserar så är det som balsam för en själv, inte bara för den som får massage. För man kopplar av själv och allt är så harmoniskt, lugnt och behagligt. Så här vill jag jobba! Man stressar till jobbet för att kunna stressa ner på jobbet och jobba i ett lugn och harmoniskt, inte för att fortsätta stressa på jobbet.




Massageutbildning


I morgon var det dax då! Så som jag har längtat och väntat! Imorron är det första dagen av 4 dagar som jag ska utbilda mig till diplomerad massör. Det ska bli så intressant att få lära sig att massera på rätt sätt och proffisionellt. Så till sommaren är det jag som får dig att må gott i hela ryggen. Kan även ge dig kostrådgivningar om du vill det. Men först så ska jag köpa en massagebänk, kommer gå på 2700! Och det är billigt! Men om man sedan tänker att jag kan ta ut 250-300 kr för en timmes massag så har jag tjänat igen de pengarna på 10 massager! Det är ingenting!

HAHA sitter och tittar på "Blåst" ett amerikanskt "Blåsningen", hur kul som helst! Märks att de har mer resurser att röra sig med, det blir lie galnare då! Att rekommendera!

Men nu ska jag läsa lite o snart sova! God natt


En dröm om en ergonomistol

Sedan jag gick i lågstadiet har jag velat ha en ergonomistol, eller en stol/pall med knästöd. Min dåvarande lärare, Agneta hade en sådan som hon jämt satt på. Hon berättade då att den var bra för hållningen och ryggen och det har fastnat i mitt huvud. Vi fick lov att sitta på den när vi fyllde år och vad jag kommer ihåg så var den jätte skön att sitta på/i.

Och det här tycker även jag att alla borde införskaffa om man sitter mkt vid ett bord och arbetar. för om man sitter i en vanlig kontorsstol, hur välutformad den än är så kommer man sjunka ihop i den och ryggen belastas och man kommer efter ett tag att känna att den är ansträngd och man kommer nog även få ryggont.

Jag har läng letat efter en sådan stol i butiker men inte hittat någon men så idag så letade jag ordentligt på nätet i samband med att jag letade efter en massagebänk. I min lilla värld trodde jag att en sådan stol kunde kosta max 500 kr men så fel jag hade det! En sån liten stol kostar jue flera tusen kr! Varför ska hälsa vara så dyrt!? Varför ska man alltid behöva tänka "att det är en väl investering för hälsan" när man ska köpa produkter eller tjänster som gynnar hälsan då det oftast är väldigt dyrt. Hälsa borde vara en självklarhet men tydligen är det bara för de med en lite fetare plånbok.


Källa: http://www.ergoff.se/produktkategorier/knastod

Folk säger att hälsosammare mat inte är dyrare men det är det. För om man vill få i sig alla vitaminer och mineraler och äta sund mat som inte belastar miljön för mycket så kostare det därefter också. För om jag vill så kan jag leva på ca 500 kr i månaden på mat men nu så lever jag på ca 1700 för att jag vill känna att jag någurlunda ska kunna köpa bra mat. Men jag skulle kunna lägga flera tusen på mat för att veta att den är ekologisk och närproducerad, inte "lyxig" mat med andra ord.

Sen när man tränar flitigt bidrar det med att man behöver äta mer. Så det är även en ökad utgift i form av gymkort och mer mat kostnader. Sen så kanske man behöver gå på någon behandling för exempelt ryggen så kostar det massor om man ska gå till en kunnig och utbilda person. Så har man inte ett välbetalt jobb så kommer man inte kunna ta hand om hälsan är min slutsats. Man kommer inte kunna ha den valmöjligheten att ta hand om helheten av sin hälsa utan kommer kanske få prioritera vissa delar.

Hälsa är någo som jag tycker är en självklarhet för alla, kanske är det därför som jag utbildar mig till kost och friskvårdsrådgivare. Jag kanske har valt rätt utbildning. Jag har nämligen flera gånger funderat på om jag har gjort rätt val. Men det känns rätt, hälsa är något som jag brinner för. Så låt oss nu hoppas på att jag får mitt drömjobb i slutändan. Men just nu känns det en anings långt bort. Har så sjukt mycket i skolan nu. Men det är intressant. I dag till exempelt var det en coach som föreläste för oss hela dagen och det var jätte intressant. Det känner jag att det är något som jag verkligen kommer att jobba med i framtiden, att coacha människor mot en hälsosammare livsstil och matvanor.

Lite gott och blandat med bilder

Till att börja med vill jag medela att jag känner mig sjukt stolt över att jag har suttit i skolan i dag i flera timmar och pluggat, därefter så gick jag på ett svettigt indoorwalking-pass för att sedan laga sjukt nyttig middag med falukorv och macaroner efter en uppfriskande dusch.

Appropå mat så kan jag rekommendera risotto-ris. Så enkelt att laga och så gott det blir. Man kan ha i lite vad man vill, allt från champinjoner till kyckling. Jag tror jag hade i sist jag gjorde det champinjoner, bacon, sockerärtor, lök, morötter och paprika. Men man kan variera i det oändliga, och det blir så krämigt och gott!

 

Jag har suttit och kollat in mina bilder på mobilen och kom på att jag inte har visat hur fint vi hade det på nyår när vi dukade upp på en inglasad hörn-balkong på 8:e våningen. Så här e några blder:

 

 

Åh jag måste bara visa världens coolaste Bag in Box!

Den är formad som en handväska med tyg-handtag. Den ska jag köpa mot sommaren! Hoppas den är god oxå!

En annan sak som jag e stolt över är våran jätte fina kökslampa som vi köpte på Halens, väl värt pengarna. Jag har sett samma lampa i handeln för nästan det dubbla!

Och så lite rapporteringar om hur det går med att toalett-träna våra katter. Har nu börjat med att sätta upp toalett-tränaren på toaletten för att vänja dem med att göra sina behov där uppe. Snart ska vi sätta dit insättnigen med ett litet hål i för att vänja dem med det. Så här der det ut:

Och så lite bilder på mina bäbisar!


(Det ständiga filmsälskapet Amiga kryper gärna upp högt och nära i knät)

Och till sist vill jag bara rekomendera en parfym som luktar sjukt gott! Glöm ej att förvara parfymen i kylen för bästa hållbarhet!

 


Carolina Herrera - Chic

 

 

 


Kreta here I come!

Sitter här och drömmer mig bort... till en speciell plat, en plats som jag varit på flera gången och som jag vill återvända till med min älskling. Att förläldrarna är med på resan är som en stor bonus! Det ska bli sjukt kul att åka dit med både Elias och päronen! Så här kommer lite information om resemålet och en möjlig ort som vi kommer att åka till

Kreta

Apollo kan som största nordiska researrangör på Kreta erbjuda dig ett oslagbart semesterurval. Vi har allt från enkla, charmiga familjehotell till lyxhotell med alla tänkbara faciliteter. Inkvarteringarna är utspridda över ön på både kända och mer okända, genuina platser. Välkommen till en oslagbar semesterö!

Kreta är något alldeles speciellt. Denna stora, natursköna ö med sin dramatiska historia är som ett eget land och de stolta kretensarna själva är noga med att de först och främst är kretensare och i andra hand greker. Läget långt söderut i Medelhavet ger en sommarsäsong från april till november. Minnen från Europas äldsta högkultur, en fantastisk och mångfaldig natur samt attraktiva turistområden gör ön till ett nästan oslagbart resmål.

Kreta med en halv miljon invånare är Greklands största ö och en av de största öarna i Medelhavet. Kreta är också Greklands sydligaste ö, belägen lika nära Afrika som Europa. Ön sträcker sig över hela tre klimatzoner och naturen uppvisar en variationsrikedom utan like, från snötäckta bergstoppar till palmbevuxna stränder. Huvudstaden Heraklion ligger mitt på öns nordkust. På västra delen av ön breder höga berg och bördiga dalar med buktande sandstränder ut sig. I öst är naturen kargare med vidsträckta bergsplatåer och silvergröna olivlundar bakom kustens otaliga sandstränder.

Kreta har varit befolkad i över 8 000 år och det var här som den minoiska kulturen uppstod 2 600 f Kr. Storheter som målaren El Greco, skalden och kompositören Mikis Theodorakis och urgreken Zorba, eller snarare hans skapare, Nikos Kazantzakis, som sa "det är ett stort ansvar att vara kretensare", härstammar alla från Kreta.

Platser som skapat historia
På Kreta föddes enligt sägnerna överguden Zeus. Med prinsessan Europa avlade han, förklädd till tjur, tre söner, av vilka Minos blev Kretas förste kung. Med oss kan du resa i historiens och mytologins värld och besöka kung Minos palats Knossos - ett av Europas största sevärdheter. Ett av våra utflyktsmål är en heldagstur till utgrävningarna av den minoiska civilisationens högsäte, den civilisation som uppstod ca 2 600 f Kr och blomstrade i över tusen år. Omkring 1 400 f Kr inträffar något som får den högtstående minoiska kulturen att försvinna och inte förrän på slutet av 1800-talet återupptäcks dess gömda skatter.

Uppe i Lefka Ori-bergen på västra Kreta ligger den storslagna Samariaravinen, nationalpark och Europas största naturliga ravin. Med Apollo kan du välja att ge dig ut på Stora Samariaäventyret och vandra hela vägen på 18 kilometer, eller uppleva Lilla Samariaäventyret, som startar vid ravinens utmynning varifrån vi går upp till den smalaste passagen, Järnporten, där vi njuter av den vidunderliga utsikten.
Kanske seglar en örn förbi, kanske bräker Kretas nationaldjur Kri-kri-geten stämningsfullt i bakgrunden.

Spinalonga är en ö i inloppet till Eloundaviken. Här byggde venetianarna, vilka under många år härskade över Kreta, en imponerande borg som när turkarna erövrade Kreta i mitten av 1600-talet förblev ointaglig i över 50 år. Borgen kom att bli en tillflyktsort för kristna ända fram till 1715, då den överlämnades i turkarnas händer. Fem år efter Kretas nyvunna självstyre 1898 lämnade de sista turkarna Spinalonga, som då förvandlades till en spetälskekoloni dit sjuka deporterades ända fram till 1957.

Apollos Kreta
Apollo har funnits på Kreta ända från starten. Vi erbjuder ett brett utbud av resmål här, allt från lugna små genuina byar till mer turistvana orter och städer. Utmed den norra kusten har Apollo valt att verka, här ligger de kända städerna Rethymnon, Chania och Hersonissos och kusten är en utmärkt utgångspunkt för den som vill utforska ön. På denna sida ligger många härliga badvikar och sandstränder och havet håller faktiskt en högre temperatur än söderut.

Almyrida & Kalives

I Almyrida och Kalives får man känslan av att verkligen vara i Grekland! Det stillsamma livet kretsar kring stranden och de mysiga restaurangerna och allt finns på bekvämt avstånd, runt knuten. Hit reser man för att koppla av, njuta och komma utvilad tillbaka.

Kalives
Redan vid första ögonkastet vinner Kalives besökarens hjärta. Orten är vackert belägen vid Soudabuktens inlopp, med oerhört vacker vy över Akrotirihalvön där en särskild typ av kameleonter lever. Den lilla staden karaktäriseras av de gröna omgivningarna och de tre floder som flyter fram och mynnar ut i havet.

Kalives är en stillsam småstad där byborna lever sitt liv i behaglig takt. Gatorna är smala och husen ligger tätt. På caféerna sitter de äldre männen och diskuterar allt mellan himmel och jord. Känslan av det grekiska finns överallt. Utbudet av tavernor, barer och caféer är fullt tillräckligt, så tråkigt får du inte! Ena stranden är en lång, gyllengul sandstrand med härligt turkosblått vatten, som utmärkts med EU:s Blå flagga för sin renhet.

Almyrida
I Almyrida sägs det bo endast 75 kretensare. I denna lilla by möts man av en genuin atmosfär där man som gäst verkligen kan njuta av lugn och ro. Livet i Almyrida är centrerat till dess bygata som löper tvärs genom hela byn och här finns ett fåtal livsmedelsaffärer, bagerier, caféer och barer.

Utefter stranden ligger en handfull bra restauranger och tavernor där man blir väl mött och får njuta av färsk fisk och hemlagad kretensisk mat medan kvällssolen sakta sänker sig ner över Almyridabukten. Den härliga sandstranden på den ena sidan om byn är finkornig, långgrund och ett utmärkt val för barnfamiljer. Det finns även en mindre sandstrand på andra sidan om byn samt en klapperstensstrand. På gångavstånd ligger grannbyn Plaka som är väl värd ett besök om man vill få en vacker promenad.


En bra utgångspunkt
Från Kalives och Almyrida har man närhet till både Chania och Rethymnon. Här är utbudet större på restauranger, shopping och nattliv. Det är också en trevlig upplevelse att flanera i de gamla hamnarna som karaktäriserar båda städerna. Bussar trafikerar sträckan från nationalvägen, straxt utanför Kalives, flera gånger om dagen.

Det är också att rekommendera att bege sig ut på lite längre upptåg, antingen med hyrbil eller på någon av Apollos utflykter. Kretas fantastiska och varierande natur måste upplevas och de rika historiska monumenten som finns över hela ön är väl värda ett besök.

Almyrida Resort

Dubbelrum för 2-4 personer. Superiorrum för 2-4 personer, varav 1 barn. Dubbelrum i etage för 2-4 personer, varav 2 barn. Tvårumssviter för 2-3 personer. Familjerum för 2-3 personer.I Almyrida Resort ingår; Almyrida Residence och Almyrida Beach. Hotellen ligger bredvid varandra och gästerna är välkomna att utnyttja faciliteterna på båda hotellen. Fint poolområde med fyra pooler och separat barnpool. Poolbar och restaurang. Spelrum och massage mot avgift. Businesscenter och tvättservice. Gratis solstolar. Poolbar och restaurang. Massage mot avgift. Hotellen har närhet till stranden, restauranger och barer i byn. Lokal trafik.

Rummen

På Almyrida Beach finns elegant inredda dubbelrum och familjerum. Rummen har telefon, radio, TV och mindre kylskåp. Bad och wc. Hårtork. Balkong med begränsad havsutsikt. Deponering och luftkonditionering mot avgift. På Almyrida Residence finns vackert inredda superiorrum med satellit-TV. Vissa rum har minibar. Möjlighet till extrabäddar för barn. Vissa dubbelrum är i etage och har möjlighet till en extrasäng (vuxen eller barn). Telefon och radio. Kylskåp. Vissa rum har förbindelsedörrar. Sviter med separat sovrum samt satellit-TV, DVD-spelare och playstation. Gratis trådlöst internet, laptop finns att hyra. Hårtork. Luftkonditionering och deponering mot avgift. Bad/dusch och wc. Balkong med havsutsikt. Bad/dusch och wc. Städning 7 ggr/vecka.


Kalives Beach

Dubbelrum för 2-3 personer. Familjerum för 2-4 personer, varav 1 barn.Charmiga Kalives Beach består av två byggnader belägna vid den fantastiska Kalivesstranden. Två härliga poolområden där den ena poolen har barnsektion. Här finns gratis solstolar och parasoller. Restaurang och snackbar. Room service när baren är öppen. Massör. För barnen finns en lekplats. Bastu och jacuzzi mot avgift. Kalives Beach disponerar en del av stranden. Här erbjuds solstolar och parasoller mot avgift. Stark genomfartstrafik.

Rummen

Smakfullt inredda dubbelrum och större familjerum. TV, telefon och radio. Litet kylskåp. Hårtork. Gratis luftkonditionering. Deponering mot avgift. Bad/dusch och wc. Möblerad balkong. Städning 7 ggr/vecka.

 

Så nu är det bara lite mindre än 6 månader kvar innan resan faktiskt sker! Längtar!

 



Skylla dig själv om du blir dödad av något som du lägger ner din själ i!?

Hur fan kan folk skriva som de gör! Om det inte vore för att vi faktiskt hade djurparker skulle vi inte veta nått om alla de djur som finna där! De som jobbar på djurparker har stränga regler att hålla sig till och försöker att utv. dem så att djuren får det så bra som möjligt, iaf i de "rikare" länderna. Jag tycker inte heller att det är rätt att ha djur i bur men idag är det det bästa sättet att lära sig så mkt så möjligt och få den vanliga befollknigen att lära sig så mkt som möjligt om dessa djur.

Att man har uppvisningar av vissa djur handlar egentligen mest om att sysselsätta djuren då de behöver detta stimuli. Djurskötaren som hade hand om denna val la säkert ner sin själ i djuret för att den skulle få det så bra som möjligt! Att valen råka döda henne handlade nog mer om lek. Valen fattar inte att hon inte kan hålla andan lika länge som sig själv.

Så innan ni alla yttrar er om en sån här sak, läs på lite! Jag blir faktiskt väldigt upprörd över att ni alla kan skriva att hon får skylla sig själv och att det är helt rätt att valen gjorde detta då den hålls fångad! Valen dödade inte henne med flit, som om den ville döda henne som ett byte! Han/hon lekte bara!

Det kan vara så att djur har det bättre i det fria, men det är inte så att man plågar djuren i djurparkerna, åter igen i de "utv./rika" länderna som har riktiga kontroller och lagar om djurhållning som jag menar. Djurparkerna finns först och främst till för att ge ut information till allmänheten om djur, dess livsmiljö och hur viktiga de är för oss samt att jobba för att bevara så många utrotingshotade djur som möjligt i dess livsmiljö samt i djurparker då det i många fall inte går att bevara dem i naturen på grund av männinskans framfart med att skörda skogar och hav och att bygga ut städer och byar.

Så till alla er som tycker att djurparker gör fel med att ha dur i bur, hur ska vi annars kunna lära oss nått, se djuren på "riktigt" och bevara dem då det ser ut som det gör i världen!?

Jag kan fortsätta att skriva här i evigheter om detta men har tyvärr inte den tiden! Men nu har jag sagt min åsikt!
Länge leve djuren och djurparkernas jobb för att bevara dem!

 

 



RSS 2.0