Nu är det jul igen!

Och det märks med besked!
Jag och Vronkan var iväg med henes bil i onsdags till Rusta, Hemtex, Jysk och Ikea för att innförskaffa julgadiner och belysning. Men otan för det hela sluta på rut 1000 kr! Tusen kronor! Ok, två gardinstänger blev det oxå som inte räknas in till julpyntet.
Det blev tre gardinpar, till köket och vardagsrummet, stjärnfallsbelysning till köket, stjärnor med stativ till våra lampfötter i vardagsrummet, tre dukar och ett fat med ljus och dekoration samt röda glögglas.
En del av detta är uppplockat och på sin plats, men några gardiner ska tvättas och strykas på måndag då vi jobbar i helgen och hiner inte göra det då. (bilde kommer när det är färdigpyntat).

Men imorron ä det första advent och då ska ska vi värma årets glögg, mandarin, för första gången och smaka på den med pepparkakor och grönmögelost. Ska bli intressat att testa den nya glöggen!




Nästa helg är det tjejhelg som gäller då Elias åker till Kalmar och hälsar på sin bror. Hela lyan för sig själv för första gånge över en hel helg! En hel 180 säng för sig själv! (och katterna förstås).


Att vara ledig...

Innebär inte att man kan ligga i sängen hur länge man vill, spela tv-spel hela dagen eller göra precis ingenting!

Utan det innebär en heldag städning av lägenheten och tvättning av kläder. Men nu är jag äntligen klar och känner mig nöjd med att jag faktiskt tog tag i det. Känns mycket bättre nu att gå omkring i lägenheten o slippa se massor med dammråttor och skräp överallt.

Så nu ska jag gå över från att städa lägenheten till att städa mig. Vronkan (veronika) ska komma hit snart och hjälpa mig och färga ögonfransarna samt brynen och dricka lite vin, det är jue trots allt fredag!




Imorron så är det inflyttningsfest hos Emelie och Robin som gäller, undrar vad för roligt man ska köpa till dem.


Soffpotatis

Sitter i soffan och softar efter en dags arbete på hemtjänsten. Sitter och kollar runt på lite div. på nätet och hamnar på H&M:s sida och kollar in Jimmy shoo´s kollektion där. Har fastnat lite för en av hans väskor. Jag har nog förstått att jag är väldigt förtjust i sebrarandigt i vitt och svart eller om man vi kalla det vit-tiger-randigt.

 

Nästa vecka börjar julen redan för oss då vi ska på vårat första julfest med jobbet! Sjukt trevligt! Men jag tycker nog att det är lite tidigt, men trevligt ska det bli.

 

 


BABYBOOM

Familjen bara växer oxh växer, nu ska man bli faster för tredje gången, och då gånger 2! Båda bröderna ska få tillökning i vår, en i april, en i maj!



Lite tråkigt att man är här i Göteborg oh de är i Stockholm. Satt just och pratade med Elias igen om vad som kommer att hända efter studietiden här. Och vi båda är ganska överräns om att det kommer bli stockholm någonstans som vi flyttar till.

Men vi får se vad som händer och fötter!


Updating

Flera gånger denna vecka har jag velat blogg men inte haft tid, då det  har hänt massor och jag har varit tvngen att plugga inför en tenta som jag hade idag.

Det första jag kan berätta var att helgen som var var jäte trevlig hos päronen, där mamma fyllde jämna 50 år! Vi tillbringade vår tid där genom att besöka "hälsomässan" samt "allt om mat mässan" medans faderskapet med samboskapet (ruffs och kaluffs som jag kallar dem när de är tillsammans) vandrade omkring på båtmässan. Sedan på lördagen var det party party med bowling samt kalas hemma hos päronen för att fira mamma. söndagen var bara en lugn och härlig dag där vi sedan bega oss hem igen till goa Göteborg.

I veckan haar det varit mycke plugg men man har hunnit med en del annat oxå. Tillexempelt så var vi på konsert med Hoffmaestro and Chraa. Sjukt bra band med bästa scennärvaron som man kan få. Ett band att rekomendera att lyssna på!


 

Men nu ska jag återgå till "the real life" som en datornärd skulle sagt ;)

 

 

 


Bowling!

I tisdags var jag och Elias med ett gäng på 6 par, 12 pers och spelade disco-bowling. Sjukt kul hade vi det! shit vad man gör det för sällan! Det kostar mindre än att gå på bio  och ändå gör man det inte oftare!




Snart smäller det, då det bär av till el Stockholmo! Där väntas stort kalas då min mamma fyller ärofyllda 50 år. Även då väntas bowling med ståhej! ska bli riktigt kul!

Jag hoppas även på att hinna gå på Hälsomässan på Älvsjö på fredag! Skulle vara så sjukt intressant, det är här min arbetsmarknad är, kanske finns min framtida arbetsgivare där! Man vet aldrig!

 

 

 

 



The home of Linda and Elias

Efter förfrågan på bilder på resten av våran lägenhet ska ni få se hur tjusigt vårat hem har blivit. Tänk på att det här är ett hem skapat av två studenter som inte har några undanstoppade pengar över huvud taget. Detta är skapat av besparingar från jobb och studielånet.

De som säger att de inte har råd att leva på studielånet måste ha jävligt dålig koll på sin ekonomi och lägger pengar på helt onödiga saker!


Utseendet under konstruktion

Det är inte lätt det här med utseendet på bloggen, det tar tid att fixa! Vet inte riktigt heller hur jag vill ha det, men jag får pila lite helt enkelt, men inte nu, ska plugga lite inför tentan imorron! Känner mig jätte stressas inför den tentan som handlar just om stress!

Anledningen till namnet på denna blogg och anledningen till denna blogg!

Så var det äntligen dax för mig att starta en ny blogg då det har varit i behov av det väldigt länge. Detta på grund av att jag ska känna att jag inte har lämnat ut för mycket av mitt liv via denna blogg. Allt som skrivs här kommer vara sånt som kan läsas både av min familj, mina vänner och annat löst folk som känner för att läsa denna blogg.

Namnet på denna blogg kommer från Johan Glans stå upp show på Stockholm live, där han myntar uttrycket Cityko. Då jag är en kossa(kvinligt kön) och flyttat från en storstad till en annan storstad kände jag mig väldigt träffad av detta uttryck, Cityko.

här kan ni även se detta mycket roliga filmklipp där han skojjar om detta och mycket mer!



För de som är intresserade av tidigare inlägg finns det att läsa på Fialottaplingplong.blogg.se . Men det är här de nya inläggen kommer att skrivas.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0